Log ind  

A/S Dansk Hustelefon Selskab

 

Dansk Hustelefon Selskab's historie

  

 

 

 

Historie

DHS (A/S Dansk Hustelefon Selskab) blev stiftet i 1911 som en virksomhed, der solgte og udlejede hustelefonanlæg, ringeanlæg og tyverianlæg til virksomheder og private. Selskabet blev snart uafhængigt af de større telefonselskaber og skabte sig hurtigt et ry som et rent danskejet selskab, der kunne løse alle interne telefonopgaver, ligegyldigt hvilket fabrikat, det drejede sig om. Under Anden Verdenskrig var det meget vanskeligt at fremskaffe telefoncentraler. Derfor specialiserede DHS sig i at ombygge og renovere ældre telefoncentraler. Disse centaler blev udlejet til institutioner og firmaer.

I 1958 specialiserede DHS sig i levering af højttalende samtaleanlæg og trådløse personsøgeanlæg. Disse produkter blev grundlaget for, at DHS blev involveret i en lang række spændende anlægsløsninger i både den private og den offentlige sektor.

I løbet af 60'erne og 70'erne blev der fremstillet et utal af systemløsninger lige fra lysmarkeringsanlæg til avancerede kaldeanlæg for hospitaler, sygehuse og plejehjem.

1999 - Kidde Plc overtager DHS, og i år 2000 flyttede DHS til Hvidovre, hvor de delte kontorer med Ginge-Kerr.

2006 - Kidde Plc overtages af United Technologies Corporation (UTC) og i dag er DHS en del af UTC Fire and Security en division af den verdensomspændende koncern UTC.

2007 - Ginge-Kerr og Dansk Hustelefon Selskab fusionerer og bliver til Kidde Danmark A/S.